Fotogalerie z akcí pořádaných školní jídelnou ZŠ Dubné

Večeře při svíčkách

"Ve čtvrtek 28 2. 2019 proběhla ve školní jídelně akce pro veřejnost s názvem Večeře při svíčkách. Kolem šedesáti návštěvníků, kteří si stihli včas zakoupit vstupenku, se mohlo za hudebního doprovodu nevidomého muzikanta Radka Žaluda těšit z vícechodového menu připraveného na velice vysoké úrovni našimi kuchaři. Podával se tatarák z lososa, mexické burrito, hovězí steak s brusinkovou omáčkou a pečený banán. Akce měla velmi příznivý ohlas, děkujeme všem návštěvníkům za podporu."

Salátový bar

novinka ve školní jídelně od září 2018

 

Gastrofest 2017

V sobotu 4. 11. 2017 proběhl v základní škole první ročník ojedinělé akce Gastrofest, při které měla široká veřejnost příležitost ochutnat produkty naší školní kuchyně. Součástí akce byl raut, ukázka přípravy jídel včetně ochutnávky, kavárna a koktejlový bar pod vedením našich současných a bývalých žáků a další atrakce. Vzácným hostem na akci byl pan režisér Troška.

Večeře ve školní jídelně 2016

Fotoreportáž z Večeře ve školní jídelně pro rodiče dětí MŠ Dubné.

 

Vaříme zvěřinu II.

Mezinárodní den kuchařů 20. 10. 2016 ve školní jídelně ZŠ Dubné byl ve znamení zvěřiny a českých mysliveckých tradic. O trubačský doprovod se postaral kuchař pan Melmer, podával se jelení plátek se šípkovou omáčkou.

Vaříme zvěřinu

Maso z divoce žijící zvěře - zvěřina - je nejenom chutná, ale především velmi výživná, dobře stravitelná, s vysokým obsahem bílkovin a dalších látek příznivých pro náš organizmus, a naopak s minimem tuku. Z pohledu moderní gastronomie jde o ryzí biopotravinu s výjimečnými chuťovými a dietetickými vlastnostmi. V naší školní jídelně jí v rámci propagace zdravé stravy zařazujeme pravidelně, tentokrát to byl jelen sika s hříbkovou omáčkou.

Rybí speciality s Petrem Stupkou

Dne 11. 2. 2016 navštívil školní jídelnu známý kuchař Petr Stupka, aby pro naše žáky připravil speciality z rybí kuchyně. Kromě kulinářského zážitku připravil pro žáky VI. ročníku i zajímavou přednášku o tradici a významu ryby na českém stole. Ostatní děti a zaměstnanci naší školy a školky pak mohli kapra v netradiční úpravě ochutnat k obědu.

 Večeře ve školní jídelně 2014

První ročník akce nazvané Večeře ve školní jídelně, na které mají rodiče možnost ochutnat speciality naší školní jídelny.

S Italem v kuchyni

V roce 2014 navštívil Základní školu Dubné čistokrevný Italský kuchař, který pro naše žáky připravil skvělou specialitu italské kuchyně.