Vaříme zvěřinu

Myslivost, i přes svou současnou nízkou společenskou prestiž, je souborem aktivit v přírodě s vysokou hodnotou nejen hospodářskou, ale také kulturní, morální a v neposlední řadě ekologickou.

Výsledkem hospodářské činnosti myslivců je především produkce vysoce ceněné suroviny - masa z divoce žijící zvěře - zvěřiny, která je nejenom chutná, s charakteristickou chutí a vůní, ale především je velmi výživná, dobře stravitelná, s vysokým obsahem bílkovin a dalších látek příznivých pro náš organizmus, a naopak s minimem tuku. Konzumace zvěřiny pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, zvyšuje imunitu organizmu a podporuje hojení. Z pohledu moderní gastronomie jde o ryzí biopotravinu s výjimečnými chuťovými a dietetickými vlastnostmi.

Je to především vysoká cena zvěřiny, která brání většímu rozšíření této kvalitní suroviny na našich jídelních stolech. V naší školní jídelně jí v rámci propagace zdravé stravy zařazujeme pravidelně.